Fest hägrar i Fliseryd

- Vi kommer upp i 4 500 frivilliga arbetstimmar innan den nya sporthallen är helt klar, berättar Per Magnusson, ordförande i Fliseryds sporthallskommitté.
Mönsterås • Publicerad 20 januari 2003

Efter drygt ett års jobb börjar de många entusiasterna i Fliseryd skönja slutet och inom två månader väntar en storslagen invigningsfest.

- Vi hade förmodligen varit klara något tidigare, men ville samtidigt infria vårt löfte till skolan att sporthallen skulle vara tillgänglig i samband med läsårsstarten i höstas. Samtidigt fick också föreningarna komma in i hallen. Därför har vi inte kunnat jobba på utan att ta hänsyn till övrig verksamhet.

Helgjobb

Hittills har det blivit 4 200 arbetstimmar och det blir ytterligare en del.

- Jag vet inte hur många helger vi har varit och jobbat i hallen, men samtidigt har det varit väldigt roligt. Vi är nog inte så lite unika i Fliseryd med det breda engagemang som finns här.

En del detaljer återstår att lösa innan allt är helt färdigställt, men allt av större omfattning

är avklarat vid det här laget.

- Vi har haft hjälp av yrkesmän inom olika specialområden och håller oss också inom de givna budgetramarna. Faktiskt ligger vi lite under kalkylen på sju miljoner kronor.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.