Fel i deklarationen kostar Chatrine Pålsson 16 000

Chatrine Pålsson, kristdemokratisk riksdagsledamot från Finsjö, måste betala 16 000 kronor i ett skattetillägg på grund av att hon fyllde i sin deklarationsblankett på ett felaktigt sätt.
Mönsterås • Publicerad 7 november 2003

Enligt Chatrine Pålsson har hon inte försökt fuska.

- Det handlar om ett rent slarvfel, säger hon. Felet som upptäcktes av skattemyndigheten bestod i att hon fyllde i tre olika avdragsbelopp på deklarationsblankettens första sida.

- Jag summerade beloppen och fyllde i summan i ett fjärde fält. Detta skulle jag inte ha gjort eftersom det kom att räknas dubbelt.

I juni i år besökte Chatrine Pålsson skattemyndighetens kontor och förklarade att hon fyllt i blanketten felaktigt. Hon bifogade även ett papper där hon redogjorde för sina avdrag.

Men skattemyndigheten betraktade ändå hennes deklaration som felaktig. I beslutet hänvisade man till att det inte går att få rättelse i en deklaration utan att det först gjorts en utredning.

- Det är lätt att kontrollera att jag endast gjorde en sammanräkning av beloppen. Jag lade inte till något utlägg utan räknade bara samman de utlägg jag haft, säger Chatrine Pålsson som lovar att vara extra noggrann med sina deklarationer i fortsättningen.

- Det som har hänt ska aldrig hända igen, säger hon.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.