Drömmen om Häxpark nära att bli sann

Häxparken Witch World kan stå färdig 2015. På torsdagen träffade Ton Theunis kommunstyrelsen för att berätta en nyhet: Stora pengar är på väg in i projektet.
Mönsterås • Publicerad 6 juli 2012
Foto: Privat
Foto: Pelle Johansson

Ton Theunis dröm om en häxvärld utanför Mönsterås har tagit ett par stora kliv mot verkligheten. Parken har fått en färdig layout och samtal har inletts med två tunga investerare.

På torsdagseftermiddagen höll Ton Theunis ett möte med kommunstyrelsen och informerade den om de senaste nyheterna.

– Under våren insåg vi att vi hade kommit till en punkt då det var dags att koppla in experterna, säger Ton Theunis vid matbordet i familjens hus utanför Blomstermåla.

– Vi förstod att det var dags att börja rita parken och det är inget man gör själv. Vi kopplade in en holländsk arkitektfirma som har ritat temaparker tidigare. De skickade ett team som satt hos oss i fyra veckor och lärde sig vad det är vi vill göra, säger han.

I mitten av juni höll Ton Theunis en middag i Almere i Holland. De inbjudna gästerna var alla presumtiva investerare. Tack vare de arkitektritade kartorna över häxparkens layout fick han napp.

– Förut tänkte vi oss många små investerare. Men efter det mötet handlar det nu om en eller två som är beredda att satsa allt. De investerare vi pratar med nu äger redan temaparker och förstår exakt vad det är vi vill göra, säger Ton Theunis.

Inga kontrakt är påskrivna, inga avsiktsförklaringar undertecknade och han vill inte gå ut med några namn än. Men Ton Theunis är tillräckligt säker på sina investerare för att gå till både kommunen och Barometern-OT för att berätta om att samtal förs.

– Om förhandlingarna går så fort som vi vill nu, kan det bli så att vi faktiskt öppnar 2015.

Och om det inte går som ni vill med de här investerarna?

– Man sätter inte alla pengar på en häst, även om just den här hästen är förbaskat snabb. Skulle det, mot all förmodan, inte bli något med dem har vi en plan b. Pengar är vårt sista problem. Bokstavligen vårt sista problem, säger Ton Theunis.

Mer om Häxparken i fredagens tidning.

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.