1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dömdes nyligen till fängelse - nu åtalas traktorföraren igen

En vecka efter att mannen dömdes till fängelse för rattfylleri och olovlig körning, togs han av polisen när han kom körande med traktor. Nu åtalas han än en gång, den här gången för olovlig körning.
Polisen stoppade mannen som enligt åtalet kom körande med traktor trots att han saknar körkort.
Foto: Lars Thulin

Mannen förekommer 17 gånger i belastningsregistret, och i de flesta fall handlar det om brott som rattfylleri och olovlig körning.

I början av september dömdes han till en månads fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning. Trots att han saknar körkort har han kört traktor vid upprepade tillfällen. I den domen skrev tingsrätten att de ständiga återfallen i trafikbrott talade mot att mannen skulle få behålla sin traktor, men eftersom han sa sig ha överlåtit sin rörelse på en annan person och att traktorn ingick i den rörelsen, så beslutade rätten att inte förverka traktorn.

Det nya åtalet gäller att mannen ska ha kört traktor i Läckeby i Kalmar kommun i mitten på september. Åklagaren yrkar på att traktorn som togs i beslag vid det tillfället, ska förverkas. Utdrag ur fordonsregistret visar att mannen fortfarande är registrerad ägare till fordonet.