GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De vill vara partiet för barn och äldre

Kristdemokraterna i Mönsterås ställer upp i kommunvalet med 17 namn på listan. Deras hjärtefrågor är barn och äldre.
Mönsterås kommun • Publicerad 29 juni 2018 • Uppdaterad 10 augusti 2018
Anders Pettersson, Madeleine Rosenqvist, Ran Friedman, Chatrine Pålsson Ahlgren och Rune Carlsson är toppkandidaterna på Kristdemokraternas lista i kommunvalet.
Anders Pettersson, Madeleine Rosenqvist, Ran Friedman, Chatrine Pålsson Ahlgren och Rune Carlsson är toppkandidaterna på Kristdemokraternas lista i kommunvalet.Foto: Mimmi Kungberg

De är partiet för de som inte själva får en röst i samhället. Det är i alla fall så de själva beskriver det. Kristdemokraterna i Mönsterås ställer upp i kommunvalet med 17 namn på listan och jobbar för att få fler mandat än vid senaste valet.

Etta på listan är Madeleine Rosenqvist. Hennes hjärta klappar hårdast för frågor om barn och äldre.

- Jag tycker det är viktigt att man ska kunna vara trygg när man bor här. Det ska till exempel vara ett maxtak för förskolan så inte barngrupperna blir förstora, säger hon.

En fråga som engagerar listtvåan Chatrine Pålsson Ahlgren är träffpunkter för seniorer.

- De är oerhört viktiga för välmående och en meningsfull vardag för pensionärer, säger hon.

Mimmi KungbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.