Blixthalka orsakade olycka

Två män i 20-årsåldern fick föras till sjukhus efter en våldsam singelolycka på länsväg 646 utanför Fliseryd tidigt på torsdagsmorgonen.
Mönsterås • Publicerad 23 december 2005

Bilen sladdade av vägen och fortsatte in i en bergknalle i vägkanten innan den voltade och blev liggande på taket.

Männen fördes i ambulans till sjukhuset i Kalmar där de vårdas för olika skador.

- Det såg otäkt ut när vi kom till olycksplatsen, men männen som av förklarliga skäl var mycket chockade hade lyckats ta sig ur bilen. Det är ingen tvekan om att de hade änglavakt, säger räddningsledaren Dens Klase vid räddningstjänsten i Mönsterås.

Olyckan inträffade strax före klockan sex i närheten av infarten till Skrika. Tidigare under morgonen hade den våta vägbanan frusit och det är mycket troligt att föraren överraskades av en plötslig blixthalka.

"Fruktansvärt halt" - Det var frukstansvärt halt. Vi fick köra sakta för att inte riskera att hamna i diket med bilarna och när vi väl kom fram var det så halt att det knappt gick att gå på vägbanan, säger Dens Klase som passar på att varna för snabba väderomslag i samband med jultrafiken.

- Det är förrädiskt när temperaturen pendlar runt nollan och vägbanorna kan snabbt förvandlas till rena isbanor. Under rmorgonen kom det sandbil men när det är så halt som det var under torsdagsmorgonen är det knappt att det hjälper med sand, säger han.

Snabbt på plats Ambulansen var snabbt på plats för att ta hand om männen som var på väg till sina arbeten i Oskarshamn när olyckan inträffade.

- Med tanke på att blixthalkan slog till vid en tid på dygnet då många åker till sina jobb får vi vara tacksamma över att det inte inträffade fler och ännu allvarligare olyckor, säger Denis Klase.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.