Anders Janssons tal till folket

Komikern Anders Jansson lockade stor publik när han satte punkt för tv-inspelningen i Mönsterås med att hålla tal på kyrktrappan.
Mönsterås • Publicerad 2 maj 2014
Anders Jansson roade Mönsteråsarna med sina intryck från veckan och lovade att han säkerligen kommer tillbaka.
Anders Jansson roade Mönsteråsarna med sina intryck från veckan och lovade att han säkerligen kommer tillbaka.Foto: Åsa Borefur
Anders Jansson nya tatuering.
Anders Jansson nya tatuering.Foto: Åsa Borefur

Som vi berättat tidigare har Sveriges Television spelat in ett program i Mönsterås under veckan.

I programmet har Anders Jansson i uppgift att ta reda på varför Mönsterås är landets starkaste Centerfäste.

Under dagarna i Mönsterås har han träffat massor av människor, lärt sig att mjölka en ko och spela bluesmusik och handboll, för att nämna några exempel.

På fredagen var det så dags för honom att sammanfatta sina intryck inför både tv-kamera och publik.

– Efter en timma med kommunalrådet Roland Åkesson var jag också beredd att rösta på Centerpartiet, sade Anders Jansson.

Han berättade att han fått tre ord som beskriver kommunalrådet som har suttit i 28 år på posten: Folklig, försiktig och förtroendeingivande.

– Det får väl ändå Roland Åkesson vara ganska nöjd med. Det kunde ju ha varit orden "farlig, fåfäng och full i fan", skojade Anders Jansson.

Det skrattades också när han avslöjade att oppositionspolitiker ska ha sagt att andra Centerpartister ibland avbryter möten för att gå och ringa kommunalrådet för att få hans syn på saken.

Anders Jansson avslutade sitt tal med att visa upp sin nya tatuering som han skaffat sig hos Mönsteråstatueraren Tobias Oscarsson, nämligen en bild på Centerledaren Annie Lööf.

Med tanke på Janssons fru var det dock en högst tillfällig tatuering han lät sätta dit.

Roland Åkesson tackade tv-teamet med bland annat varsin deckare med lokalanknytning, skriven av journalisten Jan Stenqvist som är bördig från Fliseryd.

 

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.