Alltfler larm om översvämningar

Regnovädret ställer till stora problem, och räddningstjänst och personal från kommunens tekniska kontor har fullt upp med att pumpa undan vatten på mängder av platser.
Mönsterås • Publicerad 23 november 2010

Både räddningstjänsten och kommunkontoret har under hela dagen fått mängder av samtal från folk som antingen fått eller var oroliga för att få in vatten i källare och andra utrymmen. Bland annat har man fått rycka ut till Fliseryd där flera fastighetsägare fått in vatten i garage och källare, men också i Finsjö och på Algatan i Blomstermåla där man samarbetar med personal från Mönsterås kommun. Larm kom också från en lantbrukare som hade tio centimeter vatten på sin loge samt från Åshaga där vatten runnit in.

- Vi hinner inte hjälpa alla, och vet man med sig att man brukar få översvämningar i sitt hus kan det vara bra att ha en egen pump, det råder vi dem som ringer att skaffa, berättar jourhavande befäl Magnus Klase vid räddningstjänsten i Mönsterås.

Vattenmassorna har gjort att det är fullt i alla system. Larm om stora vattenansamlingar utanför Parkskolan men även ute i Lilla Forsa där en väg översvämmats.

- Vi sätter in allt folk vi har och har långa listor vi jobbar med för att prioritera så gott det går, berättar kommunens informationschef Claus Kempe som även fått uppgifter om att Emån är på väg att stiga vilket betyder problem för vissa jordbrukare.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.