GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Adam, 22, ny lokalredaktör i Mönsterås – bjuder in till öppet hus

Han drömde om att bli journalist redan som liten – och så blev det.
Sedan snart ett halvår är Adam Wigren, 22, Barometern-OT:s nya lokalredaktör i Mönsterås.
– Det ska bli roligt att träffa läsarna, säger han inför onsdagens öppna hus.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mönsterås • Publicerad måndag 06:00 • Uppdaterad torsdag 08:44
På rätt stol. Drömmen om att bli journalist och intresset för politik har alltid funnits där för Adam Wigren. Sedan slutet av augusti är han Barometern-OT:s lokalredaktör i Mönsterås.
På rätt stol. Drömmen om att bli journalist och intresset för politik har alltid funnits där för Adam Wigren. Sedan slutet av augusti är han Barometern-OT:s lokalredaktör i Mönsterås.Foto: Roger Carlsson

På onsdag eftermiddag, med start klockan 15, har du chansen att träffa flera av Barometern-OT:s medarbetare under ett par timmar när tidningen bjuder in till öppet hus på redaktionen i Mönsterås. Bland andra chefredaktören Anders Enström och nyhetschefen Liselotte Lindén kommer att finnas på plats – och så Adam Wigren förstås.

Den som följer nyhetsbevakningen i Mönsterås har säkert noterat att tidningen har fått en ny lokalredaktör. Sedan slutet av augusti är det Adam Wigren som levererar dagliga nyheter både digitalt och i papperstidningen.

Så sent som i juni blev han klar med studierna efter tre års förkovrande inom journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitet i Kalmar.

– Jag var lite orolig att det inte skulle lösa sig med jobb efter att ha pluggat klart. Men det gick ju väldigt snabbt, helt perfekt att det löste sig direkt, konstaterar Adam Wigren med ett leende.

Och han sticker inte under stol med att han upplever att han hamnat helt rätt i yrkeslivet. För är det något han strävat efter ända sedan han var liten så är det att få jobba som journalist.

– Ja, jag har alltid haft den drömmen. Från början ville jag bli sportjournalist, men sedan har jag alltid varit intresserad av politik också. Drivkraften är att bevaka vad som händer i samhället, granska makten och följa turerna inom politiken. Det är ju genom oss på tidningen som så många får till sig vad som händer i samhället, det är lite speciellt.

Fakta

Adam Wigren

Ålder: 22.

Bor: Bostadsrätt i Oskarshamn.

Familj: Singel.

Intressen: ”Mycket sport. All möjliga idrotter, men mest hockey och fotboll.” Spelar fotboll med Rödsle BK i division 6.

Kuriosa: Pappa Robert Wigren spelade division 3-fotboll med Mönsterås Gif på 1990-talet.

Som lokalredaktör får han hantera stort som smått. Ingen dag är den andra lik.

– Det kan handla om allt från läsare som inte fått sin tidning till nyhetstips, konstaterar han.

Dina intryck av första halvåret?

– Bra. Jag var lite rädd innan att det skulle vara svårt att hitta nyheter. Men det tycker jag inte att det har varit, det finns mycket att skriva om. Och det har varit roligt att följa politiken också.

Vad är det som utmärker det politiska landskapet i Mönsterås kommun?

– Att de som styr inte har majoritet. Efter valet blev det ett minoritetsstyre och det har gjort det extra intressant att följa politiken. Det har varit många turer fram och tillbaka – och som journalist har det varit en utmaning för mig att förklara för läsarna både vad proportionella val är för något och hela den politiska utvecklingen, säger Adam Wigren.

Vad hoppas du få ut av det öppna huset?

– Först och främst tycker jag att det ska bli roligt att träffa läsarna. Jag hoppas att de kan utbyta nyhetstips och tycka till – både om sånt som intresserar dem och som de vill läsa mer om, vad som kan bli bättre. Hoppas det kommer så många som möjligt på onsdag.

”Som journalist har det varit en utmaning för mig att förklara för läsarna både vad proportionella val är för något och hela den politiska utvecklingen.”
Adam Wigren om det nya politiska landskapet i Mönsterås kommun efter valet
På onsdag bjuder Adam Wigren till öppet hus. Då hoppas han få träffa många läsare och utbyta både nyhetstips och höra vad som intresserar dem, vad de vill läsa mer om i tidningen.
På onsdag bjuder Adam Wigren till öppet hus. Då hoppas han få träffa många läsare och utbyta både nyhetstips och höra vad som intresserar dem, vad de vill läsa mer om i tidningen.Foto: Roger Carlsson
Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.