34-åring häktad för knivhuggning

En av de två män som greps efter knivhuggningen av en man i veckan har försatts på fri fot. Polisens utredning inriktas nu helt på att det var en 34-åring från Ålem som låg bakom gärningen.
Mönsterås • Publicerad 23 oktober 2010
Barometern-OT den 21 oktober 2010.
Barometern-OT den 21 oktober 2010.Foto: 

Det var natten till i onsdags som två män tog sig in i en 23-årings bostad på en liten ort några kilometer väster om Mönsterås.

Beväpnad med en kniv gick 34-åringen omedelbart till angrepp och högg mannen på överkroppen.

De misstänkta gärningsmännen kunde efter några timmar gripas av polis. Senare beslutade åklagaren att släppa en av dem. Den andre, 34-åringen, begärdes på fredagen häktad vid Kalmar tingsrätt.

Mannen erkänner att han använt kniven mot offret men nekar trots det till brott. Vad han grundar detta på är oklart då förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Åklagaren anser att överfallet bör rubriceras som mordförsök men det är inte visat i nuläget, anser tingsrätten. I stället förklarades 34-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.