23-åring utsatt för mordförsök

En 23-årig man knivhöggs och blev allvarligt skadad i sin lägenhet natten till onsdagen.
Mönsterås • Publicerad 20 oktober 2010

– Någon gång vid midnatt trängde två personer sin i en lägenhet i Mönsterås kommun och högg mannen, uppger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn som utreder händelsen som rubriceras som mordförsök.

En annan person som också befann sig i lägenheten larmade ambulans och den skadade mannen fördes till länssjukhuset i Kalmar där han opererades.

Enligt det besked som Anders Hultman fick från sjukhuset på onsdagsförmiddagen efter operationen var det ingen fara för mannens liv.

De misstänkta är i 35- respektive 45-årsåldern. Den yngre av männen stal under tisdagskvällen en bil från en bekant och hämtade därefter upp sin medgärningsman.

Tillsammans begav de sig till 23-åringens adress och tog sig in i lägenheten genom att krossa ett fönster. Enligt uppgift ska de överfallne ha blivit huggen med kniv i närheten av armhålan.

Både de gripna och offret är kända av polisen sedan tidigare och känner varandra.

Efter överfallet tog sig männen till Aboda Klint där de förövade ett inbrott. Det var också där som en av de misstänkta kunde gripas. Den andra personen fick polisen tag på under förmiddagen.

Polisen vill inte heller uppge något om 23-åringens skador eller var i kommunen händelsen utspelade sig.

Det var dock inte i Mönsterås centralort.

Motivet till mordförsöket var ännu inte känt under onsdagen.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.