16-åring får böter för narkotikasmuggling

16-åringen beställde tabletter från Nederländerna som innehöll narkotika. Nu får han betala 4 000 kronor i böter för narkotikasmuggling.
Mönsterås kommun • Publicerad 5 februari 2018

Postförsändelsen med tabletterna stoppades vid införseln till Sverige. Den första beställningen som han gjorde kom inte fram och då kontaktade han säljaren och påtalade detta.

Sammanlagt fick han därför två postförsändelser med tabletter inom loppet av en månad, båda stoppades på Arlanda. Brottet rubriceras som ringa narkotikasmuggling.

I förhör har han sagt att kamrater berättat om preparatet och att han blivit nyfiken på att prova. Tingsrätten konstaterar att utredningen visar att 16-åringen lever under ordnade förhållanden och med hänsyn till hans unga ålder nöjer man sig med att låta påföljden stanna vid ett kännbart bötesstraff.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.