Sven Karlsson "Sven i Hägnen"

Sven Karlsson, född och uppvuxen i Hägnen, Rockneby, har avlidit. Han skulle ha fyllt 85 år i oktober.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2013

Samtidigt som rödstjärten höll på att mata sina ungar den där morgonen, söndagen den 16 juni, hade Sven i Hägnen gjort sitt. Dagen innan hade han druckit sin sista kopp kokkaffe som hans hustru Doris omsorgsfullt kokat till honom och hällt på en termos för att ta med till sjukbädden, tillsammans med en bit rabarberkaka.

Doris och Sven hade som rödstjärten, byggt sitt bo, skaffat sina sex barn och sedan matat dem. Hade de inte önskat att barnen sen var utflugna och borta. Nej, inte Doris och Sven. Hade de inte själva önskat resa och träffa nya människor och spännande upplevelser? Visst blev det några resor men plikten kallade och hem igen för att mata ungarna och inte bara deras egna utan andras ungar också. Vem har inte kommit till Hägnen när det var matdags och det var alldeles fullt runt matbordet, men det fanns alltid plats för en eller två till. Och spänning, ja, kan det vara mer spännande att när som Sven skulle ”styra om” hos grisarna den där morgonen och upptäcker att stövlarna var fulla med vatten eftersom tvillingarna hade använt dem när de "jumpade”på isen.

När man som Doris och Sven levt under mottot att vara en vän ger vänner tillbaks och att hjälpa andra ger hjälp när man själv behöver, har man lämnat ifrån sig en anda som fortfarande lever kvar i Hägnen och Binnaretorp.

P-A Göransson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.