Sven Carlsson

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2011

Vår kamrat Sven Carlsson har lämnat oss och vi tänker på hans familj.

Sven ägnade en stor del av sin yrkesverksamma tid åt fackföreningsrörelsen som ombudsman/ordförande inom Byggnads och FCO. Han var också engagerad i det socialdemokratiska partiet. Sitt politiska engagemang fortsatte han också med efter att han fått pension.

Sven fick uppleva industrins framväxt i Oskarshamn. Även bostadsbyggandet tog fart under samma tid. Så Byggnads medlemmar var många i vår kommun under den perioden. Det fanns mycket att arbeta med som ombudsman för att förbättra arbetsvillkor och löneutvecklingen. Under Svens ledarskap utvecklades den fackliga och politiska samverkan i Oskarshamn. Lika fast besluten som Sven var i sin fackliga övertygelse, lika principfast var han i synen på grundläggande socialdemokratiska värderingar i avgörande frågor som utbildning, sjukvård och allas lika rätt till att ta del av välfärden som byggdes upp i den Socialdemokratiska folkhemsandan.

Under sin tid som pensionär övergick Sven till att ägna mycket tid åt att diskutera och skriva om aktuell politik. Det område han ägnade mest tid åt var sjukvården och inte minst kampen för Oskarshamns sjukhus.

Sven fick ett långt liv och fick under sin tid uppleva stora samhällsförändringar och en snabb samhällsutveckling. Vi är alla skyldiga Sven ett tack för hans insatser, där han varit med och utvecklad Oskarshamn till en bra stad.

Yvonne Hagberg

ordförande Socialdemokraterna Oskarshamn

Peter Wretlund

kommunstyrelsens ordförande

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.