Gunvor Karlsson

Gunvor Karlsson, Färjestaden, har gått bort i en ålder av 83 år.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2014

Som liten flicka plockade Gunvor svamp och bär som hon sålde till hotellet i Nybro. Att vistas i skog och mark med välfylld kaffekorg har varit Gunvors stora intresse hela livet.

Som ung flicka jobbade hon i kuvertfabriken i Nybro där hon knöt sidenrosetter på presentförpackningar. På Andréns konditori jobbade en öländsk yngling, Lennart Karlsson, de båda hittade varandra och blev ett par. De gifte sig 1950 och fick dottern Annika.

Gunvor jobbade extra och serverade på begravningar när Lennart låg inkallad. 1953 flyttade de till Ruda där båda arbetade på Runeklints bageri, Gunvor i kaféet och Lennart i bageriet.

1955 flyttade de till Högsby och övertog Wickbergs konditori. Där slog de rot och deltog i föreningslivet, främst i Lions och hantverksföreningen. 1972 köpte de hus på Storgatan och startade eget konditori. Gunvor skötte butiken, hon var en omtyckt kvittrande expedit i Högsby, fram till sin pension. 1993 flyttade hon till Öland där trädgården har varit hennes stora intresse, och umgänget med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Jag, Annika, som föddes för 64 år sedan, har fått vara med hela tiden, jag är så tacksam för det. Lillasyster Carina som kom sex år senare instämmer. Vi är så tacksamma för allt mor gav oss.

Annika Lundgren och Carina Magnusson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.