Astrid Norling

Nyheter • Publicerad 27 april 2011

Brigadör Astrid Norling, Västervik, har den 14 april 2011 fått lämna detta jordeliv efter ett långt och rikt liv.

Astrid föddes 1914 i Kuddby, Östergötland och skulle den 26 april fylla 97 år. 1939 kom hon från Norrköpings andra kår till Frälsningsarméns krigsskola för att utbildas till frälsningsofficer. Hennes första kår som hon kom till 1940 var kåren i Vetlanda som kom att följas av ytterligare 28 kårer innan pensioneringen 1974. Hennes trogna följeslagare under många år var fältsergeant Clary Andersson, nu hemgången sedan tre och ett halvt år.

Efter sin pensionering fortsatte dock Astrid ytterligare några år som kårledare och då som ledare för kåren i Kalmar. Det var där jag själv kom till tro och blev invigd till frälsningssoldat av brigadör Astrid Norling. Hon var kanske inte den som ville stå i centrum och framhäva sig själv. Hon var lugn och stabil och hade en stark gudstro kunde predika Guds ord.

1978 flyttade hon tillsammans med Clary tillbaka till Västervik där de kom att engagera sig i kårens arbete. Astrid tog då ansvar för kårens finanser som skattmästare med största noggrannhet.

De senaste fem åren hade hon sitt boende på ett serviceboende, Gertrudsgården i Västervik. Det blev hennes sista missionsfält där hon genom sitt liv och sina ord kunde dela med sig av sin kristna tro. Enligt personalen så klagade hon aldrig och var en "jättefin gumma". Nu vilar hon ut efter ett långt jordeliv och har fått lagt ned sitt svärd för att ta emot livets krona av den Herre som en gång kallade henne ut till strid.

Hon sörjs närmast av syskonbarn med familjer samt vänner och kamrater i Frälsningsarmén.

Vi tackar Astrid för hennes trofasthet och hoppas hon vilar i frid till uppståndelsens morgon!

Björn Stockman

major

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.