Annons

Jag lever ett otäckt spännande liv

Nyheter • Publicerad 21 september 2006
Foto: 
Carola. Arkivfoto: Paul Madej
Carola. Arkivfoto: Paul MadejFoto: 

PORSLINSCHOCK. Carola på nya äventyr i kvällspressen. Nu gör hon reklam för dyra porslinstallrikar som till och med får de trogna fansen att reagera. Tallrikarna är tänkta till julbordet, prydda med änglar och hela servisen kostar nästan 4 000 spänn. Hur var det egentligen med dom däringa månglarna i templet? Eller var det elefanter i porslinsaffär?

KUNGLIGT GULLIGT. Kung Bhumibol. Uttalas Bummiboll, åtminstone av svenska tv-reportrar som just nu kommenterar militärkuppen i Thailand. Visst är det ett vansinnigt sött namn på en karl?

Annons

STACKARS GÖRAN. Oavsett politisk åsikt - är det inte lite synd om Göran Persson? Först ett valnederlag som får honom att avgå och sen få höra flera partikamrater i tv, som tycker det är skönt att han avgår. Och dessutom ischiasvärk. Hade det varit jag hade jag gått hem till Anitra och gråtit floder. Men kanske inte, en massa pengar och stor herrgård kanske kan torka tårar?

BERGSTRÖM - EN IKON. Jag älskar K-G Bergström, SVT:s politiske kommentator. Torr framtoning, vass humor och tuff i tonen när det behövs. Han har lyft hela valperioden i tv, hur valtrött man än har varit. Go K-G, go!

ÅLDERSKLOK. Kräftskiva ihop med inflyttade Ölandsvänner. Vuxna människor som leker femkamp och äter mat med små hattar på huvudena - att det kan vara så kul som det faktiskt är. (En femkampsdel handlade om att köra radiostyrd liten bil. Jag som inte ens kör en rattstyrd, stod där med en låda med spakar och gjorde allt tvärtom - backade när bilen skulle framåt och ja, ni förstår... Kom sist naturligtvis.) Men - man har åldrats. Att vara uppe till halvtre på morgonen är man inte med en klackspark längre. Och eftersom man har åldrats har man också blivit klokare. Jodå. Faktiskt. Jag räknade ut att det där med att besöka vallokal dagen efter en större kräftskiva är ingen bra idé så jag förhandsröstade.

RAPPORT FRÅN BYN. Jag lever ett otäckt spännande liv. Har precis fått ett inbrottslarm installerat och spänningen är stor varje gång jag öppnar dörren, är larmet på eller av? Jag lär inte missa om det är på. Den inbrottstjuv som står ut när larmet går på måste vara antingen stendöv eller multisjukligt desperat. Det som gör det lite extra spännande är gnagljudet i väggarna. Ljudet tyder på en jätteråtta och om den kommer lös så borde larmet känna av denna bjässe. Undrar om vaktbolaget, som larmet är kopplat till, är redo för att rycka ut och fånga en dylik individ? Hoppas det, för jag sticker all världens väg.

Det finns en till i mitt hus som lever ett spännande liv. Ännu en gnagare men det här är en väldigt liten skogsmus. Härom morgonen öppnade jag dörren till sopskåpet och slängde en tom kaviartub i huvet på den lille musen som darrande satt på soppåshållarens kant. Både den och jag blev lika förvånade men musen var snabb i reaktionen, eller också svimmade han, för han försvann ner på skåpsgolvet och jag vågade inte stå kvar och titta utan stängde dörren. Några timmar senare öppnade jag den igen och tydligen hade han kvicknat till och lämnat brottsplatsen. (Vart? Ingen aning, jag säger ju att mitt liv är fyllt av spänning.) Varken trädgården eller jag är redo för höst. Petuniorna och lobeliorna blommar som om de hade betalt, eller i alla fall hade fått vatten, vilket de inte har. Och jag släntrar fortfarande omkring barfota i sandaler, och det har jag verkligen betalt för. Det vill säga, jag har varje sommar köpt fler än ett par sandaler så det vill till att man använder dom.

Helene Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons