Aktuellt stollesex på mer än ett sätt

Nyheter • Publicerad 9 mars 2006
Jessica Andersson. Foto: Daniel Johansson
Jessica Andersson. Foto: Daniel JohanssonFoto: 

VÄRLDEN ÄR GALEN. Inför varje Ljungeltelegraf brukar jag göra anteckningar när jag kommer på nåt som skulle passa här. Nu upptäckte jag att jag åkt hemifrån utan anteckningarna. Bedrövelse. Men vad gör det när kvällstidningarnas hemsidor erbjuder det ena stolligare än det andra? Som till exempel:

SLAKTSEX. Där kommer Jessica Anderssons stolsex i skymundan. Fast mer om henne sen. I ett svenskt slakteri har fyra gossar fått totalfnatt och "poserar nakna och leker med djurens könsorgan", enligt Aftonbladet. För säkerhets skull har grabbarna fotograferat äckleriet. Det finns bilder där en kille har lagt sig i en köttvagn för att bada. Så mycket mer krävs inte för att man som betraktare raskt vill spy och fundera på om vegetarisk livshållning inte vore så dumt.

RÖD FLAGG FÖR FEL. Här följer en rättelse. Jag skrev i måndagens tidning om modellbåtsbyggaren Bernth Remnestål. Åsså blev det lite fel. Fast han klart och tydligt förklarade vad som är flaggspel och inte, fick jag allt om bakfoten (akterfoten?). Så här är det: flaggspel är flaggstången akteröver. Detta må jag aldrig glömma.

OCH SÅ... stolsexet. Jessica Andersson slingrade sig kring en stol i lördagens melodifestival. Det kallas numera för stolsex har jag hört. Och läst. Stollesex tycker nog en del. Frånvaron av byxben i kolten hon bar har satt känslor i svallning. Ja, visst var det gräsligt? Omdömeslöst! Fånigt. Att spela på sex sådär. Hur bara kan hon?

Haha, säger jag, vi vart nog avundsjuka. Okej, kolten var inte det snyggaste man sett, men det var kanske inte meningen att man skulle titta på den.

OCH SÅ... över till nåt helt annat. Det var Internationella kvinnodagen i går. Alltså den dag på året då det inte är Internationella mansdagarna. Om nån märkte nån skillnad, var vänlig kontakta mej.

TANDCHOCK. Ser bilder på Carola inför lördagens melodifestival. Kroppen är slimmad, pannan botoxad från rynkor och tänderna... ser ut som dom inte riktigt begriper vad dom gör där. Och nu är jag inte avundsjuk. Hon var sötare med sina obehandlade tänder. Det här kritvita staketet kommer att blända sönder oss i tv-sofforna. Allt det här har hon gjort inför melodifestivalen. (Som om en fantastisk röst inte skulle räcka.) Tänk om hon inte vinner?

RAPPORT FRÅN BYN. Ja, vad ska man säja? Tillbringade två dagar ihop med en influensa och betraktade livet genom fönstren. Kall snö gnistrar. Särskilt i sol. Det är vackert, men hur länge vill man leva i ett vintervykort? I två timmar droppar det från taket och då får fåglarna tuppjuck och tror att det är vår. Ack, så fel dom har.

När jag för snart ett år sen blev ensam så fasade jag för hösten och särskilt vintern. En lång vinter med snö och kyla - det skulle jag aldrig klara. Fixa med värme, skotta snö och allt annat elände. Men eftersom jag är optimistiskt lagd var jag säker på att det skulle bli en kort, grå och möjligtvis regnig vinter. Den här optimismen jag dras med har sällan, väldigt sällan haft rätt. Men trots allt har jag fixat vinterns alla plågor. Nu vet jag inte om jag har nån lust längre. En himmel som drabbas av vinterkräksjuka och spyr snö över oss i tid och otid, JAG VILL INTE. Bedrägligt charmfulla klara dagar med sol, NEJ. Helvetiskt kallt (det där sista håller nog inte rent språkmässigt, helvetet bör vara hett men va fasen, det kändes som det minst otryckbara ordet just nu...) och fyrahundra mil kvar till vår. JAG VILL INTE. Slask känns som en skönhetsupplevelse just nu.

OCH SÅ SER JAG FRAM MOT: ...kommer inte på nåt. Tja, det ska väl vara oktober då. Då är det nog full sommar.

Helene Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.