IFK-Stattena

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010

Att bli stämplad på uppvärmningen är ingen nackdel, man blir istället förbannad och det är ofta då man går in spelar aggressivt och tufft.

Trots att vi släppte in ett mål när det knappt gått en minut, så vände vi matchen helt till vår fördel genom att reducera precis därefter. Vi fortsatte att trycka på och gjorde även 2-1. I halvtid ledde vi med 4-2 och vi gick in i omklädningsrummet med en härlig känsla.

När vi satt i omklädningsrummet så fanns det ändå någonstans i bakhuvudet att det var precis så här det var förra helgen, vi ledde med två mål och allt kändes jättebra. Jag lovade då mig själv att det inte skulle få bli likadant. Därför gick vi ut i andra halvlek med en enorm spelglädje och jag tror alla lovade sig själva att inte tappa matchen en gång till.

Det var mycket som var bra idag. Många klev fram och gjorde det de var bra på. Backlinjen får ett extra plus från mig, de var kompakta och samarbetet mellan Anna G och Elin Olofsson funkade perfekt. Ytterbackarna Malin Sjöndin och Matilda Larsson gjorde det bra på sina kanter och låg bakom många av våra anfall. Mamy gjorde tre mål och ska därför få en chokladboll av Hasse.

Det kändes bra att göra Lasse nöjd idag efter förra helgens tunga förlust. I andra halvlek gick han och mös på sidlinjen.

En gäst kom fram till mig igår när jag jobbade och sa att han älskade IFK Kalmar, att det var jättekul att det gick så bra för oss men att han tyvärr aldrig kollat när vi spelat. Han brukade läsa om oss och lovade att försöka kolla på matchen idag. Jag såg honom tyvärr inte men jag hoppas han hade en riktigt bra anledning till att inte vara på Gröndal idag.

Lisa Petersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.