Dalsjöfors-IFK

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2010

Den här gången var det vår tur, och vi visade alla 600 åskådare att man faktiskt kan spela fotboll i Kalmar också.

Vi möttes av balonger och massa folk när vi kom till Dalsjöfors arena. Deras plan var att fira med en sista seger för säsongen och det tänke vi sätta stopp för.

De gör första målet på en bjudning från oss kan man väl säga, vilket gör att vi fick ta i ännu mer. Vi kämpar oss in i matchen bra men får inte igång det där fina spelet. Till slut får vi en frispark som Lina B tar och slår perfekt på Mamy som nickar in den i mål. Man såg redan innan att det här kommer bli mål. Dalsjöfors får sedan i andra halvlek en frispark i samma läge, som en i deras lag trycker upp i krysset. Rätt snyggt faktiskt..

När vi ligger under med 2-1 och allt är emot oss, publiken, deras hejarklack, domaren och Dalsjöfors spelare som tar till fulknep, tändes en liten gnista hos oss och vi blev påminda om att vi hatar att förlora. Amanda Fredriksson byts in och gör 2-2 från en fin framspelning från Linnéa Johansson. Cassandra Olofsson kommer också in och dundrar in vårt tredje mål rätt upp i krysset, klockren träff och så hårt att målvakten inte hinner rädda. (Deras målvakt har inte släppt in mer än två mål i en match tidigare). Lasses byten kunde man inte klaga på!

Jag tror det var cirka 15 minuter kvar av matchen när vi kvitterar och sedan gjorde ledningsmålet och det var skönt att det var vi som vände matchen den här gången. När slutsignalen kom så var vi minst lika glada som dem. När deras guldhattar sedan kom fram och de stod i ring och skrek "SM GUUUULD" så blev det lite jobbigt för oss, alla i IFK hade nog god lust att byta plats med Dalsjöforsspelarna.

Ett fint avslut på säsongen och vi fick, tro det eller ej, kinamat på vägen hem. Det var inte fy skam, trots den mycket konstiga lukten på Elins mat.. Vi hade faktiskt publik till matchen som åkte med oss i bussen, det uppskattades. Två av de som åkte med var vår ordförande och hans dotter.

Markku Ahonen tyckte att jag var opålitlig för att jag inte bjudit med honom på lagfesten. Man kan ju faktiskt komma oinbjuden också...

Lisa Petersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.