Sjöö, Sanin och en kontroversiell segersång

Nyheter • Publicerad 9 juni 2012

Vi sitter nu i bussen på väg till match mot Karlskrona . Vi har visat bra form den senaste tiden och har fyra raka segrar. Karlskorna började serien väldigt bra men är nu inne i en svacka och har tre raka förluster. Men detta kommer att bli en tuff match. Det är en match av lite derbykaraktär. Vi har spelare som har lirat i Karlskrona och de har spelare som lirat i Lindsdal . Ingen vill vika ner sig en sådan här match.

Jag messade lite med KAIF-spelaren Robin Sjöö igår. Han har den senaste tiden varit skadad. Men han sa att han var redo för spel nu. Sjöö är en bra spelare som är väldigt jobbig att möta. Han hugger och springer på allt.

Det är också Sjöö som är mannen bakom vår kontroversiella segersång. Sjöö är ju en gammal KFF-huligan och när vi var iväg på Mariedal cup så gick han runt och sjöng på massa olika huligansånger. Grabbarna fattade tycke för en av sångerna och vi tog upp som förslag att detta skulle bli vår nya segersång. Och så blev det. Sjöö var den som tog ton på den tiden han lirade i Liffen . Nu är det istället Witte som tar tonen. Får Sjöö höra sin egen segersång eka inifrån vårt omklädningsrum efter dagens match? Förhoppningsvis.

***

Sanin Filovic (tidigare i KFF och Nybro ) är anfallare i Karlskrona . Jag känner honom väl sedan tiden tillsammans på fotbollsgymnasiet. Han är en vass anfallare som har många fina kvalitéer. Han hade nog spelat högre upp i seriesystemet om han inte hade varit så bekväm.

Jag minns att Sanin och jag var korsbandsskadade samtidigt och körde vår rehab i sjukhusets bassänger. Jag har alltid tagit min träning väldigt seriöst. Det kanske inte Sanin har gjort. Jag sprang som en galning med rep och västar på mig i den kalla bassängen. Sanin vägrade gå ner i den kalla bassängen och bad istället att få vara i den varmare och köra sina övningar. Och det fick han.

Jag kollade lite avundsjukt bort mot Sanins varma bassäng där han låg och plaskade. För plaskade var just det han gjorde. Han körde ganska seriös träning när sjukgymnasten kollade på honom. Men när sjukgymnasten var borta hos mig eller när sjukgymnasten gick iväg en sväng så la han sig på rygg och flöt runt i bassängen. Ofta kollade han bort mot mig och skrattade lite rått åt medans jag kämpade på. Men det var alltid med glimten i ögat. Han är en skön lirare den gode Sanin .

***

Idag är vi tillsagda att gå mycket på avslut. Vi har flera killar som har ett väldigt vasst skott och detta ska vi bli bättre på att utnyttja. Jag har bara gjort ett mål i serien så här långt. Idag hoppas jag på att mitt andra mål ska komma. Gärna ett fint långskott som Sebbe ”Sillen” Halle får se gå in bakom sig.

***

Det är dessa grabbar som ska bärga vår femte raka seger idag: Ces – Anton, Serell, Calle, Lewton – Cardmo Drott, Byström, jag – Jacke P, Ville, Ahonen.

Avbytare: Klack-Fille, Witte, CC, Andreas, Felix.

/ Johan Israelsson

Lindsdalsbloggen bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.