Annons

Peiman och Zana, Liffens fotbollsskola, lördagens startelva och Nisse

Nyheter • Publicerad 6 juni 2013
Foto: 

Ett riktigt skönt väder har kommit till Kalmar. Perfekt, då jag i tisdags passade på att göra ett projektbesök hos Kalmar kanotklubb som samverkar med Östra Funkaboskolan . Kanotklubben låter eleverna prova på paddling i anslutning till skolan, detta projekt är något vi har beviljat medel för och bidragen kommer från Idrottslyftet.

Pelle Cegrell , stans bästa dörrvakt, är verksam både i föreningen och i skolan, och tycker att projektet är mycket bra och skulle gärna se att flera skolor fick denna möjlighet. Eleverna får inte bara lära sig att paddla utan de får även lära sig båtvett och att laga mat på stormkök. På detta sätt kan föreningen visa upp sin verksamhet för barn som kanske inte kommer i kontakt med denna idrott. Vilket hat lett till att föreningen kunnat rekrytera nya medlemmar.

Annons

Det var en trevlig förmiddag på vattnet och skönt fotbollstugg med Pelle Cegrell och Tomas Lindström. Dessa två herrar ska ha en stor eloge för jobbet de gör med denna verksamhet.

Det var rätt skönt tugg på eleverna också. Eleverna gick i årskurs fem. Framför allt grabbarna tuggade mycket med mig och de kom med en del frågor. Exempelvis undrade en kille om jag någon gång hade sett ett fyllo. Två andra killar frågade hur gammal jag var. Gissa sa jag. Den ena gissade på 19 och den andra på 40...

***

Det ryktas om att Peiman är på väg tillbaka till Oskarshamns AIK . Peiman, som tidigare i år gick till Superettan och Ljungskile , har fått skralt med speltid i den nya klubben, så det kanske inte är helt oväntat att dessa rykten florerar. Men jag tycker det är oerhört synd om Peiman ”ger upp” efter bara en halv säsong. Chanser kommer att komma, det är en lång säsong. Sedan tar det lite tid att acklimatisera sig till en högre nivå och i en ny grupp. Bra såklart för OAIK om han kommer hem men givetvis borde han stanna kvar och kriga till sig en plats i elvan.

Men visst, Peiman är lite hemmakär, och när OAIK kliar honom på ryggen och ger honom den bekräftelse han vill ha så kanske, kanske de kan få hem honom på ett lån.

På tal om Eliassis så är Zana på väg tillbaka efter sin korsbandsskada. Kul! Han kan bli en joker för oss i höst. Presterar han hälften så bra som han säger att han kan/ska så är jag mer än nöjd. Det märks när lillebror Zana är närvarande i vårt omklädningsrum. Han är en stämningshöjare och är skön att ha i laget.

***

Bråvalla Festival bokat och klart! Jag och Ludde drar dit om några veckor. Vi håller på att jobba in vår gamle målvakt också, Samuel Häggbring . Samuel som förövrigt öser in mål som anfallare i moderklubben Vissefjärda.

Dock blir det inget riktigt festivalliv för oss. Vi kommer att bo i centrala Norrköping hos min släkting och tillika Smedby AIS-spelaren Robin ”stjärnan” Lönn . Smedby, som vann serien före IFK Berga förra året, har kommit igång bra i tvåan och är inne i en positiv trend med sju poäng på de senaste tre matcherna. Säkert mycket tack vare Robin och hans känsliga inläggsfot.

***

Annons

Ikväll var jag, Max , Witte och Måns ute på fotbollsskolan i Lindsdal. Runt 170 tjejer och killar deltog. De allra yngsta var i femårsåldern. Detta är för mig fotboll i den allra renaste och finaste form .

Witte och Max var hos en lite äldre grupp i början, killar födda 04. När vi skulle skifta grupper kunde varken jag eller Måns se Witte och Max. Vi stod säkert och kollade efter dem i fem minuter. Till slut såg vi dem i klungan bland de små lirarna. Inte konstigt att vi inte såg dem, de var nämligen lika långa som deltagarna?

LIF Ungdom , med Hejdenberg i spetsen, gör ett kanonjobb med fotbollskolan. Bra!

***

Oskar Linnros nya platta, Klappar och slag, är riktigt bra. Jag gillar främst Stockholm, Plåster, För sent, Det är inte synd om dig och Kan jag få ett vittne (fan, det var ju nästan alla låtar jag räknade upp från plattan).

Plåster har en grym text:

Varje tråd som vi spunnit brister snart.

O inga sår, inga sår o slicka kvar.

Jag kan va ditt plåster, skydda dig ett tag men vi båda vet att plåster faller av.

Vet att du hängde med nån idiot.

Annons

Han va ful, spela dig som låga kort.

(han ringde o va full)

En som bygger upp dig, en som gör dig svag. Det finns plåster som du måste riva av.

Orosmolm hänger kvar sen du va ung.

Jag förstår har vart runt i kvarteret förr

(jag har varit runt det förr)

Mamma gick på nitar, farsan gick på stan. Det finns plåster som man måste riva av.

Varsågod, verkar som det läker bra.

Men gör det fort, det är inget att dra ut på, dra.

Du vill hitta framåt jag vill sitta kvar. Vi kan lika ta det i ett drag.

Annons

Jag kan va ditt plåster, skydda dig ett tag men vi båda vet att plåster faller av.

***

Viktig match för oss på lördag. Kvarnby hemma klockan 16.00. Kvarnby började serien riktigt bra men har under den senaste tiden blandat och gett lite. Om vi ska skaffa oss ett bra utgångsläge inför höstsäsongen så måste vi vinna dessa matcher. Det vore riktigt skönt att ta vår tredje raka seger. Vi startar så här:

Jocke

Borgh, Israelsson, Lewton, Tommy P

Fredde P, Byström, Max

Witte, Ville, CC

Vi är förresten med på Stryktipset på lördag. Trevligt. Jag hoppas givetvis att vi gör jobbet och tänker inte slösa en gardering där och kommer välja att spika ettan (oavsett vad Barometerns tipsexpert tror - han satte nämligen en enkeltvåa hörde jag).

***

Nisse Johansson , ni vet den mediokra vänsterbacken i AIK , har blivit inkallad till landslagtruppen och är till och med aktuell att starta imorgon mot Österrike i den viktiga VM-kvalmatchen. Vart är svensk fotboll på väg? Visst, man har mycket skador på den positionen, men kom igen, någon bättre borde du hitta, Hamrén . En 33-åring, som för länge sedan har haft sina bästa dagar. Jag trodde det var ett skämt när jag först hörde det. Dessutom blir han blixtinkallad från sin semester, på Ibiza (?!). Undra hur många kylslagna Nisse har sänkt senaste dagarna. Han är ju känd för att gilla det ljuva livet.

Annons

***

Nu ska jag se på Batman Begins med grymma Christian Bale som Batman. Efter det blir det sängen och laddning inför den viktiga tennismatchen mot Matte tidigt imorgon.

/ Johan Israelsson

Lindsdalsbloggen bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons