Ett pungskott och en superträning

Nyheter • Publicerad 21 juni 2012

Idag var vi nästan full trupp på dagens träning. I dagsläget har vi bara Ludde Axelsson borta. Tyvärr är Ludde långtidsskadad.

Detta är något som vi inte är vana vid. Normalt sett så har vi 5-6 gubbar i rehab. Nu när truppen är så gott som intakt så blir det oftast väldigt bra kvalité på träningarna. Dagens träning började dock lite trevande. Kent var inte nöjd och lät oss höra det. Efter en lättare ”hårtork” kom vi igång bra.

Under dagens träning spelade vi en kortare stund på helplan, elva mot elva. Ett lag innehöll spelare från A-lagets förra match (undantag någon spelare) och ett lag med övriga spelare i. Detta spel var väldigt jämnt. Det andra laget var hungrigt. Precis som sig bör. Man vill visa att man vill starta nästa A-lagsmatch.

Det roligaste som hände på dagens träning då? Eller roligt och roligt, tragikomiskt är väl ett bättre ord. Givetvis var målvaktstränaren Tintin inblandad. Han sköt en av sina unga adepter, Little Soap , på pungen under målvaktsträningen. Little Soap låg länge och kved, men han bet ihop och fullföljde träningen och gjorde några svettiga räddningar på omställningsspelet.

Nu väntas det lite midsommarfirande (lugnt sådant hoppas och tror jag) på sina håll. Vi träffas igen på lördag för en lättare matchförberedande träning. Vi möter Myresjö hemma på söndag klockan 17.00. Då går vi för sjunde raka segern. En seger behövs om vi vill behålla vår fina position i toppen av tabellen. Jag såg nämligen att våra toppkonkurrenter, Motala och Husqvarna, vann sina matcher ikväll.

***

Lite info kring superderbyt som äger rum på måndag klockan 19.00 på Guldfågeln Arena: I dagsläget är det sålt 230 VIP-biljetter och runt 1200 övriga biljetter. Biljetter kan köpas på plats på arenan en timme innan avspark (18.00). Det kostar 100 kr för en vuxen och på dessa biljetter (biljettnummer) kan man vinna 10 000 kr. Är man 10-15 år så kostar inträdet 50 kr. Är man under 10 år så är det gratis.

Vi på Smålandsidrotten har även bjudit in lag/spelare till ”Superträning inför Superderbyt” (fyndigt va?) på Gastens konstgräs kl 16.20 på måndag. Då kommer förre landslagsstjärnan Victoria Sandell Svensson och Lucas Nilsson (tidigare i DIF och KFF) att visa individuell anfallsträning för intresserade tjejer och killar. Jag hoppas att många unga lirare dyker upp och tar chansen att samla på sig värdefulla tips från två meriterade anfallsspelare.

***

Kan vi slå damettans publikrekord på 2450 personer på måndag?! Jag vet inte, men det vore förbannat kul.

/ Johan Israelsson

Lindsdalsbloggen bloggen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.