Sverige behöver arbetskraftsinvandring!
Barometern-OT:s ledare 1 april kommenterar arbetskraftsinvandring med rubriken ?Skillnad på folk och folk??.
Ingen vet var socialdemokraterna står i frågan. Arbetsmarknadsminister Karlsson sade nyligen att arbetskraftsinvandring kommer att behövas inom en snar framtid, men statsminister Persson gick därefter ut och kommenterade frågan på precis det negativa sätt som LO tycks ha beställt. Blotta ordvalet, ?gästarbetare?, antyder att Göran Persson är svår att nå med fakta om behovet av arbetskraft.
Regeringen försökte nyligen övertyga oss om att göra upp med dem om arbetskraftsinvandring, men deras förslag var baserat på gammaldags kvottänkande, utan utrymme för kreativitet och invandrarlett nyföretagande. I praktisk handling har regeringen sagt nej till Ragunda kommuns ansökan att få erbjuda thailändska medborgare arbete för att komma till rätta med flaskhalsar inom verkstadsindustrin. Strömsunds kommun fick nej till att ta emot läkare från Uzbekistan, Gnosjö till tandläkare från Ukraina och Västernorrlands län får inte bli ett "försökslän för integration".
Därför var uppgörelsen med de borgerliga partierna självklar. Nu tillsätts en parlamentarisk utredning som ska konkretisera hur arbetskraftsinvandringen från länder utanför EU ska regleras. Utredningen ska alltså inte undersöka om det finns ett behov av arbetskraftsinvandringen, som socialdemokraterna och vänsterpartiet ville, utan hur arbetskraftsinvandringen ska gå till. Vi hoppas att Barometern-OT vill bevaka att frågan inte förhalas!
Lars Ångström
Riksdagsledamot för miljöpartiet
Svar
Lars Ångström nämner ?kvottänkandet?. Om något är symbol för kollektivismens värderingar är det detta. För det innebär att en person som söker sig till Sverige för att arbeta inte bedöms efter sina egna meriter, utan direkt efter tillhörighet till viss grupp och denna grupps storlek i förhållande till andra kollektiv.
Men en mycket stor del av invandringdebatten präglas ännu av kvottänkande. Att miljöpartiet så klart säger nej till den kollektivismen är glädjande.
POL RED