Som entreprenör skapar hon sin vardag

Ledare • Publicerad 7 december 2005
Informatören Kristina Linden och kursledaren Isabel Runebjörk, mellan dem i Oskarshamns sjukhus reception Kerstin Johansson. Foto: Per Dahl
Informatören Kristina Linden och kursledaren Isabel Runebjörk, mellan dem i Oskarshamns sjukhus reception Kerstin Johansson. Foto: Per DahlFoto: 

– Spännande! Det är Kristina Lindens kommentar när jag frågar henne om den kurs landstingets många informatörer av olika slag samlades till på Oskarshamns sjukhus på onsdagen.

– Det handlar om att vi ska finna våra egna värderingar och sätta dem i relation till våra arbetsuppgifter och till organisationen i stort! Kristina Linden är till vardags informatör i Kalmar, men diskuterade det som kommit att kallas personliga varumärken tillsammans med kolleger på landstingets informations- och kommunikationsavdelning, från receptionister till bibliotekarier.

– I dag är det en heterogen skara, konstaterar kursledaren, kommunikationskonsulten Isabel Runebjörk. Men ofta tänker man inte på att den som svarar i telefon när man ringer vården är i främsta linjen när det gäller kommunikation. ”Sjukvårdsbesöket börjar i telefonväxeln”, som en av kursdeltagarna konstaterade.

Jag samtalar vidare med Isabel Runebjörk, småbarnsförälder och framgångsrik småföretagare. Vad fick henne att ta steget att starta eget?

– Först och främst kom jag till slut fram till att jag ville göra det jag var bäst på, det kan kunde ge andra människor. Och att livet faktiskt är för kort för att man inte ska välja aktivt.

– Visst kan det vara en utmaning. Men jag kan också känna att jag betytt något för andra, mer än om jag gått på i invanda rutiner.

– Och så bestämmer jag ju mer över min egen tid också. Som entreprenör skapar jag faktiskt min vardag.

Vi kommer in på det här med tid.

– Jag tror faktiskt att det som gör många utkörda är känslan av att inte ha givit något värde åt andra. Men känner vi det mår vi också bra.

– Du menar som när man kommer hem slutkörd men ändå undrar vad man egentligen gjort under dagen, frågar jag.

– Just det.

Temat för utbildningsdagen tangerar det vi talat om. När jag ber den ansvariga chefen, Anita Andersson, sammanfatta målet för övningen svarar hon efter lite eftertanke

– Vi är här för att stärka vår egen känsla för de värden vi som kommunikatörer vill stå för i vårt yrkesvärv! Kalla det sedan ”personligt varumärke” om du vill!

Per Dahl

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.