Smaklöst, Ulvskog!

Ledare • Publicerad 24 mars 2006

Marita Ulvskog har gjort sig ett namn delvis på att kritisera näringslivets toppar för deras girighet och otillbörligt höga löner.

När hon nu som partisekreterare erhåller 90 000 kronor i månadslön i stället för de 65 000 som Lars Stjernkvist tjänade, tycker hon alls inte det är märkligt. Hon "följer bara regelverket." Dessutom uppger hon att hon inte ens hunnit tänka på saken på ett och ett halvt år.

Uppenbarligen ska människor inom näringslivet bedömas enligt andra måttstockar än Ulvskog själv. Privata företag, dit den politiska makten inte bör ha tillträde, ska hålla sig på mattan, enligt henne. Socialdemokraterna själva, däremot, ska få dansa lite hur vill. Där behöver man inte ens ägna sin höga lön en tanke, eller tänka på det faktum att man fått en lönehöjning på 40 procent i jämförelse med sin företrädare. Hur skorrar det resonemanget ute i stugorna?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.