Skärpning: Kd över 11 procent i länet!

Ledare • Publicerad 15 mars 2006

Barometen-OT:s ledarredaktion valde på onsdagen att ännu en gång i negativ ton kommentarer kristdemokraternas läge inför valet. Intressant fenomen.

En iakttagelse vi gör är att varje gång man kommenterar oss så bortser man till 100 procent från kristdemokraternas ställning i Kalmar län. Så långt vi kunnat överblicka har partiets läge i länet aldrig kommenterats när opinionsfrågor belysts.

Trots att Barometern-OT är tidning just i Kalmar län. Men det finns nog skäl till detta. Förra valet fick kristdemokraterna 14,2 procent av rösterna i landstingsvalet och blev största borgeriga parti i länet. När man betänkter det så förstå dom flesta att det är en minst sagt ful och ovänlig åsnespark att gång på gång tala om att kristdemokraterna behöver "kamrat 4 procent" för att klara sig.

Oron från Barometern-OT är nog inte så stor för kristdemokraternas läge och valsiffror mer än på en punkt – kommer kristdemokraterna även 2006 att bli största borgerliga parti i länet och kanske i ett antal kommuner i vårt län?

Om Barometern-OT har ambitionen att bidra till en valframgång för Allians för Sverige och de fyra borgerliga partierna så är det hög tid att sluta upp med förnedrande kommentarer om kristdemokraterna. Vi kräver respekt för vårt parti och det arbete vi lyckats med. I senaste valet var riksdagssiffran i Kalmar län 11,1 procent. I landstingsvalet 14,2 procent.

Kristdemokraterna har större och bredare väljarstöd än vad Barometern/OT vill erkänna och dessa siffror har inte tillkommit via "kamrat-4-procent".

Genom att visa respekt för varandra kommer Alliansen att lyckas vinna regeringsmakten också i Rosenbad och behålla den i vårt landsting.

Anders Andersson

distriktsordförande kristdemokraterna i Kalmar län

Chatrine Pålsson

riksdagsledamot för kristdemokraterna i Kalmar län

Svar

Aj! Det var tydligen en öm tå tidningen trampade på. Barometern-OT tar sitt ansvar genom att på ledarplats föra en relevant, realistisk och förhoppningsvis även läsvärd diskussion på konservativ och liberal grund. Det är svårt att då urskilja en sak på riksplanet och låta motsatsen bli sanning innanför Kalmar läns gränser. Efterlyser kristdemokraterna fler skygglappar i politiken så får de väl bära dem själva.

Pol red

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.