GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regeringen har slut på energi

En regering som på punkt efter punkt framstår som yrvaken inger inte förtroende.
Ledare • Publicerad 25 juli 2022
Detta är en ledarartikel som uttrycker Barometern-OT:s politiska linje. Tidningen verkar på ledarsidan för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”, som det är formulerat i Stiftelsen Barometerns ändamålsparagraf. Tidningens politiska etikett är moderat.
Det har blivit allt vanligare att LO-representanter deltar på regeringens pressträffar.
Det har blivit allt vanligare att LO-representanter deltar på regeringens pressträffar.Foto: Ali Lorestani / TT

Socialdemokraterna fortsätter sina säregna nya tradition av att hålla regeringspressträffar tillsammans med representanter från LO-facken. Denna gång var det energiministern Khashayar Farmanbar (S) som framträdde tillsammans med Gabriella Lavecchia, förbundsordförande för fackförbundet SEKO.

Ämnet för dagen var bland annat att Socialdemokraterna, mindre än två månader innan valet, ville bjuda in övriga partier till samtal om kärnkraft. En fortsättning på partiets vändning i juni då man plötsligt öppnade för småskalig kärnkraft.

”På punkt efter punkt vänder man på kappan för att inte blöda väljare till oppositionen.”

Det hela vittnar om partiets oro inför valet. På punkt efter punkt vänder man på kappan för att inte blöda väljare till oppositionen. Återkommande har det handlat om lag och ordning eller migration och integration, det har gällt Nato-frågan, och har även börjat röra sig på energifronten.

Men Socialdemokraterna har under sina åtta år vid makten visat vad de går för. De har inte direkt framstått som kärnkraftens försvarare. Tvärtom har de hand i hand med Miljöpartiet haft en enad front mot kärnkraften. Det har funnits gott om tid att ändra på den saken. Återigen karaktäriseras regeringen av ”för lite, för sent”.

Vill man rädda den svenska kärnkraften finns det redan goda förslag från oppositionen som regeringen skulle kunna stödja, om man nu verkligen vore intresserad.

Thomas HermanssonSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.