GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Östran går åter i graven – det var hedersamt att våga

Hela Östra Småland blev ett kortvarigt projekt. Efter några få månader läggs e-tidningen ned.
Ledare • Publicerad 18 juni 2021 • Uppdaterad 18 juni 2021
Detta är en ledarartikel som uttrycker Barometern-OT:s politiska linje. Tidningen verkar på ledarsidan för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”, som det är formulerat i Stiftelsen Barometerns ändamålsparagraf. Tidningens politiska etikett är moderat.

Det gick inget vidare. Ett fiasko skulle det kunna sägas vara när nättidningen Hela östra Småland läggs ner efter några få månader.

Peter Akinder. Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar och samtidigt ordförande i ägarbolaget bakom Östra Småland.
Peter Akinder. Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar och samtidigt ordförande i ägarbolaget bakom Östra Småland.
Foto: Mats Holmertz

Men varför inte vända på det. Alla vet att mediesatsningar är komplexa och riskabla, oavsett om det handlar om frihetligt konservativa Bulletin eller en nättidning i Kalmar. Det var i alla fall hedersamt att våga. Vi har knappast för många journalister i Kalmar.

”Upplägget var visserligen bredare än att vara en megafon åt partiet i Kalmar. Även om den granskande journalistiken av makten i Kalmar kanske inte hann bli tidningens signum.”

Upplägget var visserligen bredare än att vara en megafon åt partiet i Kalmar. Även om den granskande journalistiken av makten i Kalmar kanske inte hann bli tidningens signum.

Den starka kopplingen till det socialdemokratiska partiet var däremot mer ett sänke än ett flöte för pressorganet. För tidningar är oberoende och självständighet också från ägaren det centrala. Den läxan tycks arbetarrörelsen egendomligt nog ännu inte ha lärt sig.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer