Ledare • Publicerad 29 december 2005

Regeringen pratar mycket om företagsklimatet och hur viktigt det är att näringslivet har goda villkor. Men det stannar vid prat – ingenting händer.

Det visar en rapport Svenskt Näringsliv skrivit. Regeringens strategi är att prata och utreda och sedan förkasta och begrava, skriver Svenskt Näringsliv.

Rapportförfattarna redogör för några av de grupper och utredningar regeringen tillsatt under stort pådrag, exempelvis Småföretagsutredningen, Simplexgruppen och Nybyggarna.

Gemensamt för alla dessa grupper är att de började i stor stil och sedan upplöstes i ingenting.

För regeringen har det centrala nämligen varit att visa politisk handlingskraft och blidka opinionen, inte att faktiskt åstadkomma förbättringar för företagen. Bara man pratar med tillräckligt stora bokstäver så behöver man inte göra något.

Och inga förbättringar är på väg.

En socialdemokratisk regering kommer helt enkelt aldrig att genomföra åtgärder som varaktigt förbättrar företagsklimatet i Sverige. Ju fler som inser det desto bättre.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.