Annons

Koppla loss er från valrörelsen, Kalmar Energi

Kalmar Energi - hälftenägt av Kalmar kommun- har börjat att promota politiker ett år före valet.
Ledare • Publicerad 2 november 2021
Detta är en ledarartikel som uttrycker Barometern-OT:s politiska linje. Tidningen verkar på ledarsidan för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”, som det är formulerat i Stiftelsen Barometerns ändamålsparagraf. Tidningens politiska etikett är moderat.
Kommunstyrelseledamoten Anna Thore lyfts fram i annons från Kalmar Energi.

Ja i annonser omnämns nu Anna Thore som en ”energirebell” som lever på sin egen el.

Anna Thore är socialdemokratisk ordförande för miljö och vattennämnden (S). Hon sitter också i kommunstyrelsen. Bolaget berömmer en politiker med uppsiktsplikt för bolaget - samtidigt får en nämndordförande en större reklamplats och omnämns som ett föredöme. Det kan vara ett misstag. Men det är faktiskt osunt om kommunala bolag ger sig in valrörelsen genom att med annonser lyfta fram enskilda politiker, därtill en av kommunens högsta förtroendevalda.

”Kanske kommer bolaget att också lyfta fram politiker från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna för att skapa balans? I annat fall har bolaget ensidigt stöttat den politiska majoritetens företrädare.”
Annons

Kanske kommer bolaget att också lyfta fram politiker från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna för att skapa balans? I annat fall har bolaget ensidigt stöttat den politiska majoritetens företrädare.

Kalmar Energi brukar använda sig av ord som rebellisk, republik och lyfta fram bolagets engagemang för mångfald i marknadsföringen. Nu återstår för bolaget att förklara varför det ger sig in i valrörelsen.

Martin TunströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons