Jobba för valvinst!

Frågan är hur stort problemet är med Sverigedemokraterna i Oskarshamn.
Ledare • Publicerad 18 mars 2010

Diskussionen inom moderaterna går het. Ska man säga nej till allt som kommer från sd-hållet eller inte?

Lite verkar det som namnmagi. Sverigedemokraterna ägnar sig mest åt en enda fråga. Det hindrar inte att de då och då också lånar andra idéer av andra partier, både bra och dåliga.

Om nu Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommunfullmäktige skulle föra fram en bra idé finns det inget som hindrar att andra partier gör samma sak – gör förslaget till sitt eget. Eller skulle de borgerliga och socialdemokraterna rösta ned något de innerst inne tycker gagnar medborgarna, bara för att tankarna tagit en omväg runt Sverigedemokraterna? Och ska SD då rösta nej till det de själva tyckt, bara för att också någon annan tycker det?

En helt annan sak är att inleda samarbete om nämndplatser eller arvoderade poster. Sådant ger strategiskt inflytande och det ska SD självklart inte få. Men är det inte viktigare att jobba för borgerlig valvinst än att sitta och träta om vad SD skulle kunna göra vid oavgjort?

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.