Hovsamma frågor runt totalitära övergrepp

Karin Yngman ställer i sin kolumn om hemundervisning 20 mars hovsamma frågor runt förfärande, rent totalitära övergrepp på människors fundamentala fri- och rättigheter som de till exempel förtecknas i Europakonventionens artikel 8 och artikel 2 i första tilläggsprotokollet.
Ledare • Publicerad 24 mars 2010

Det är ett märkligt fenomen, att tidigare frihetsivrande, s k borgerliga politiker, som skulle vara ett alternativ till den alltmer förtryckande socialismen i landet, nu tycks ha förkastat till och med de mest grundläggande liberala värderingarna.

Nåväl – detta lagförslag kan få det goda med sig, att svenska staten dras till Europakommissionen för en fällande dom i Europadomstolen, varvid också andra totalitära aspekter på svensk familjepolitik kan komma att belysas i mera mediala sammanhang. Så, att det blir uppenbart även för andra än insatta forskare som engelska Patricia Morgan, att förhållandena i Sverige är att likna vid dem i Sovjetunionen (se hennes bok Family policy, family changes. Sweden, Italy and Britain compared).

Krister Pettersson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.