Holmberg går

Ledare • Publicerad 17 mars 2006

Beskedet om Patrick Holmbergs avgång från posten som VD för destination Kalmar är väl knappast överraskande, för den som följt Kalmarpolitiken.

Valet i september kommer att bli en mycket hård match, vem som än vinner. Holmbergs främstre medspelare i Kalmar kommun, kommunstyrelsens ordförande Kjell Henriksson (s) slutar i vår.

Det är naturligt att den majoritet som nu stgyr Kalmar kommun gör vad den kan för att minimera risken för kommande affärer och politiska dispyter, där den skulle hamna på gräddhyllans sida mot det vanliga människor tänker och tycker.

Så det lär knappast ha funnits någon aktiv kraft att hålla kvar Patrick Holmberg, om han skulle ha redovisat nya personliga planer inför sin uppdragsgivare.

Holmbergs är en skicklig marknadsförare, men han har haft uppenbara problem att anpassa sig till de normer och attityder som allmänt råder inom politiken. Det har lett till en mängd kollisioner som inte minst uppmärksammats av denna tidning.

Han kommer nu att återgå till det enskilda näringslivet. Det är bara att önska honom lycka till och hoppas att hans obestridliga talanger kommerr bättre till sin rätt i de nya uppgifterna.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.