Högergubbsen svarar

Ledare • Publicerad 16 januari 2003

"Vad säger högergubbsen nu?" frågar vår regeringstrogna presskollega på onsdagen i en ledare om att Sverige klättrat upp till 10-11:e plats i OECD:s välståndsliga. Har vi ryggraden att ge socialdemokratin ett erkännande?

Visst har vi det. Nämligen den elogen till Bo Ringholm att han snabbt kan dra tillbaka ett felaktigt pressmeddelande. "Vi har tagit bort pressmeddelandet från vår webbplats eftersom det var fel siffror" låter han meddela Dagens Industri samma onsdag. Sverige ligger fortfarande kvar på sjuttonde plats, enligt de uppskattningar som är gjorda. Kanske ändras dessa.

Vi vill också ge en varm eloge till Östra Smålands politiska redaktion för att den är så snabb. Det behöver bara glimra fram ett pressmeddelande från finansminister Ringholm under några timmar. Men man hinner ändå med att få ihop en generalattack mot svenskt näringsliv. Inte många politiska redaktörer kan jobba så snabbt och följsamt.

Vi väntar nu på ett mycket argt angrepp mot något i anledning av finansminister Ringholms dementi. Sannolikt har svenskt näringsliv smugglat in sifferanalfabeter på finansdepartementet.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.