Har Sverige president?

Ledare • Publicerad 3 februari 2006

Det är med stor förvåning som jag den 2 februari läser på Barometern-OT:s ledarsida om duellen i Sveriges Radio mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt under rubriken ”Presidentkandidater kämpade om mitten av planen”.

Mig veterligt så har vi ingen president i det här landet. Oavsett hur det går i valet i september så kommer någon av herrarna att bli statsminister, vilket Barometern-OT:s ledarskribenter torde känna till!

Lars Petersson

Färjestaden

Svar

Få dagstidningar är nog mer monarkistiska i detta land än denna. Men det hindrar oss inte från att då och då använda ord i överförd bemärkelse. Brevet har för säkerhets skull överlämnats till sportredaktionen, så att den inte i misshugg ändrar i lagen om tronföljd genom att i någon artikel råka utnämna en tävlingsvinnare till ”kung”.

Pol red

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.