Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De dubbla budskapens svenska strategi

Ministrarna moraliserar över invånarna. Men de olika budskapen har försvagat den svenska strategin.
Ny dag, nytt budskap.
Ny dag, nytt budskap.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Detta är en ledarartikel som uttrycker Barometern-OT:s politiska linje. Tidningen verkar på ledarsidan för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”, som det är formulerat i Stiftelsen Barometerns ändamålsparagraf. Tidningens politiska etikett är moderat.

Från den ena extremen med ett tillåtande av 300 personer på arrangemang till den andra. På åtta.

Det svänger snabbt i politik.

Så sent som i slutet av oktober fattades beslutet om att tillåta 300 personer på offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Det var inget ”faran över”. Men det var en signal om att virusfaran försvagats. Eller så kan de i vart fall tolkas.

Bakgrunden var kulturvärldens extremt omdömeslösa kampanj mot kulturminister Amanda Lind. Personer som Jonas Gardell gick till hårda angrepp på ministern och fick stöd. När en för Miljöpartiet central väljargrupp protesterade tillmötesgick ministern och regeringen kravet på lättade restriktioner.

Tillrättavisa gärna dem som ignorerar andras hälsa och varken följer lagar eller råd. Men inse att budskapet faktiskt inte alla gånger varit helt lätt att förstå.

Läs mer