Bredband, var god dröj

Ledare • Publicerad 12 december 2005

Kommer det någonsin att bli trådlöst bredband åt alla i vårt län? ”Nu ska vi sätta ned foten”, säger regionförbundets ordförande Anders Åkesson när det nu visar sig att förseningarna är våldsamma. Det företag som ska dra de trådlösa bredbanden heter nu Accentuated Wireless och bedyrar att problemen snart ska vara lösta.

Kanske var det en viktig politisk symbolhandling när regionförbundet stolt trumpetade ut att bredbandsmattan skulle täcka precis hela länet.

Men det är svårt att komma ifrån tanken att fungerande täckning och realistiska planer skulle ha byggt på utbyggnad steg för steg, i den mån det fanns betalningsvilliga kunder på de orter som var aktuella.

Bredband åt alla, från öarna utanför Loftahammar till stugor bortom Fagerhult till prästgården i Gräsgård låter nog bra. Men kanske hellre ett bredband i handen än tio i skogen. Även om Anders Åkessons fot sätts ned i den.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.