Beslut vid köksbordet

Ledare • Publicerad 22 februari 2006

Varför åt Erik Fichtelius egentligen den där middagen med Göran Persson. Onsdagens Dagens Industri ger ledtrådar. Övriga middagsgäster var nämligen andra tunga medianamn: stiftelsen Axess’ TV-chef Kurt Almqvist med hustru, Stenbeckkoncernens lobbyansvarige Björn Rosengren och Aftonbladettecknaren Leif Zetterling.

Dagens Industri konstaterar att beslutet om vilka enskilda kanaler som får vara med i det allmänna digitala marknätet har varit hårt politiskt styrt direkt från Rosenbad. Ja varit något där Göran Persson själv har haft avgörande inflytande.

Ska vi bli förvånade i dag torsdag om Axess TV, MTG-kanaler och Aftonbladets Storstads-TV finns med bland de vinnare som ges plats i det nya nätet tillsammans med SvT, frågar tidningen.

Naturligtvis får statsminstern bjuda vem han vill på middag. Men det är som DI säger skandal, stor skandal, att myndighetsbesluten om den nya TV:nn förfalligt till statsministerns personliga maktutövning.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.