Död kropp i fisketrål

En fiskebåt har fått upp en död kropp vid Midsjöbankarna i Östersjön. Kroppen fångades i båtens trål i farvattnen mellan norra och södra Midsjöbankarna.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2006
Grafik: Ulf Åkerlind
Grafik: Ulf ÅkerlindFoto: 

Kustbevakningen fick larmet om fyndet under onsdagsmorgonen. Detta sedan besättningen hittat kroppen i samband med att båtens trål tömdes.

Den döde transporterades redan samma dag till Kalmar. Vem den döde är vet polisen ännu inte.

Försvunna personer - Kroppen ska nu undersökas närmare för att se om det går att identifiera den. Om inte, får vi gå vidare och bland annat kontrollera mot personer som anmälts försvunna utanför Öland, säger kriminalkommissarie Ann Åsenius.

Lettisk båt förliste De senaste åren har flera båtolyckor med dödlig utgång inträffat i södra Östersjön.

I maj 2004 förliste en lettisk fiskebåt med sex besättningsmän sedan den blivit rammad av ett annat fartyg. Alla personer hittades inte.

Kalmarpolisen har ytterligare namn i sina register över saknade som försvunnit efter olyckor till havs. Eventuellt kan den nu påträffade återfinnas bland dessa.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.