Län

Nytt moderat toppnamn har stora skulder

Län Artikeln publicerades

Moderaternas nya toppnamn, Jörgen Andersson, har stora skulder och tio betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

I helgen spikade Moderaterna i Kalmar läns nomineringsstämma riksdagslistan till valet 2010.
Mycket överraskande placerades Jörgen Andersson, Överum, tvåa på listan, bakom Jan R Andersson men på placeringen före nuvarande riksdagsledamoten Eva Bengtson Skogsberg, Nybro.
– Jag är fortfarande omtumlad av nomineringen. Men jag har aldrig hymlat om mina ekonomiska problem, mina partikamrater känner till allt. Det är, så att säga, definitivt inte något jag är stolt över, men jag misslyckades som företagare och det tar tid att räta upp allt igen, säger Jörgen Andersson.
I dag har Jörgen Andersson tio betalningsanmärkningar hos Kronofogden, det handlar bland annat om icke inbetalt underhållsstöd, obetalade studiemedelsavgifter och en obetald tv-avgift. Totalt är Jörgen Anderssons allmänna skulder 82 432 kronor. Till skuldbilden hör också ett enskilt mål hos kronofogden där skulden i dag är 135 044 kronor.
– Jag har gjort mina misstag och ska göra rätt för mig. Alla har rätt till en andra chans och när det gäller min kampanj för att nå riksdagen hoppas jag att det är min politiska gärning som ska bedömas, inte mina tidigare misslyckanden, säger Jörgen Andersson.