”Förvånande hur lugnt det har varit”

Midsommarhelgen har varit befriad från allvarligare trafikolyckor, något som annars kan inträffa in den hektiska semestertrafiken.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2012
Foto: Mats Holmertz

På söndagen var det stundtals långa köer på Ölandsbron. Något som förklarades med problem med kylaren för en stillastående bil, allvarligare incidenter än så skedde inte under den stora hemresedagen.

– Det har varit mycket lugnt på vägarna hela helgen, konstaterar det vakt­havande befälet.

Det har inträffat en del dikeskörningar och andra singelolyckor i midsommartrafiken, där det i några fall antas bero på alkohol. Ett tiotal rattfyllerister har åkt dit, men det är relativt lite menar Alf Jacobsson.

– Det är förvånande hur lugnt det har varit. Jag tycker det är ett bra betyg till bilisterna.

Även i övriga landet har det varit en intensiv, men harmonisk helg på vägarna. I år är det dessutom färre än vanligt som har omkommit i trafiken.

– Sammanfattningsvis verkar det ha varit ganska lugnt enligt de rapporter som jag har fått, säger Monica Näslund vid Trafik­verkets pressjour.

Enligt Trafikverket kan det bero på att fler stannade hemma på grund av det dåliga vädret.

Andreas Norinder
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.