Facket känner till utfrysningen

Facket bekräftar bilden av en arbetsgivare som fryser ut anställda som ställer krav på riktiga löner och semester.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2014

– Ja, jag känner igen ganska mycket av det som tjejerna berättar och särskilt det där med utfrysningen, säger Stina Josefsson, ombudsman vid Handelsanställdas Förbund.

Hon har blivit kontaktad av flera frisörer som har eller har haft bolaget som arbetsgivare.

– Det som tjejerna främst är rädda för är att bli utfrysta på sin arbetsplats om de klagar över arbetsvillkoren. Det verkar som om arbets­givaren har satt det i system, säger Stina Josefsson.

– De flesta har inte vågat kontakta facket och de som har gjort det har sedan slutat på företaget. De har haft svårt att jobba kvar.

Ombudsmannens tips till tjejerna har varit att gå ihop och ställa gemensamma krav.

– Är man ensam orkar man inte ta kampen och det är lätt att bli syndabock.

Både vad det gäller löner, ledighet, vabbdagar och lunchraster hänvisar hon till de avtal och lagar som finns.

– Att betala timlön till fast anställda är ett avtalsbrott som kan leda till skadeståndskrav. Och att inte ge de anställda en sammanhängande sommarsemester på minst fyra veckor är ett lagbrott, säger Stina Josefsson.

– Vill den anställde ha fyra veckor går det före alla andra avtal. Den anställde bör vara tydlig med att man vill ha sin sommarsemester. Men ibland kan det vara svårt att stå upp för sina rättigheter, särskilt om det i bakhuvudet finns en vetskap om att man får skit för det.

Hon slår också fast att frisörerna har rätt till en timmes lunch.

– Att vara frisör är ett fysiskt tungt yrke där det behövs en timmes lunchrast för att kunna vila upp sig. Gör man avsteg från den regeln har den anställde rätt till dels ordinarie timlön, dels ett tillägg på 50 procent. Ingen får heller arbeta mer än fem timmar i följd utan rast.

Hur många av företagets anställda har tagit kontakt med dig?

– Jag har pratat med runt fem frisörer som frågat om löner och annat. Det som är gemensamt för alla är att de har uttryckt en rädsla för att ställa krav på arbetsgivaren. Det kommer alltid upp att om man ställer krav får man sluta.

Vad är din kommentar kring städningen?

– Att putsa spegeln och sopa upp hår ingår i arbetet men inte grovstädning av lokalerna.

Och den höga omsättningen av anställda?

– En hög omsättning tyder på att något inte står rätt till, även om det givetvis kan finnas flera olika förklaringar till att många slutar på kort tid.

Åsa A Cederbom
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.