Annons

ZZ Top-basisten Dusty Hill är död

Musik • Publicerad 28 juli 2021
Basisten Dusty Hill (till vänster) är död. Arkivbild.
Basisten Dusty Hill (till vänster) är död. Arkivbild.Foto: Lionel Cironneau/AP/TT

ZZ Tops basist Dusty Hill har avlidit, rapporterar TMZ. Hans bandkollegor Billy Gibbons och Frank Beard skriver i ett uttalande att han somnade in i sitt hem i Houston, Texas.

"Vi, tillsammans med våra fans från hela världen, kommer att sakna din ständiga närvaro, ditt goda humör och ditt engagemang i 'Top'. Vi glömmer aldrig ditt bluesriff i c-dur".

Annons

Det är oklart om Dusty Hills bortgång är sammankopplad med en höftskada som tvingade honom att ställa in sin medverkan på en pågående turné med bandet.

Dusty Hill hade varit medlem i ZZ Top sedan starten 1969, tillsammans med sin bror Rocky Hill (som senare lämnade bandet) och Billy Gibbons. Förutom basspelet sjöng han även stämmor i bandet, som sammanlagt givit ut 15 album under sin karriär.

Dusty Hill blev 72 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons