Annons

Zoe Saldana ångrar Nina Simone-roll

Film • Publicerad 6 augusti 2020
Zoe Saldana ångrar rollen som den amerikanska sångerskan och medborgarrättsaktivisten Nina Simone i filmen "Nina".
Zoe Saldana ångrar rollen som den amerikanska sångerskan och medborgarrättsaktivisten Nina Simone i filmen "Nina".Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Skådespelaren Zoe Saldana ångrar rollen som den amerikanska sångerskan och medborgarrättsaktivisten Nina Simone i filmen "Nina" från 2016, skriver Indiewire.

– Jag borde aldrig ha spelat Nina, utan istället ha gjort allt som stod i min makt med det inflytande jag hade för tio år sedan för att en svart kvinna istället skulle ha fått gestalta en annan magnifik svart kvinna, säger den amerikanska skådespelerskan i en intervju publicerad på hennes Instagram.

Annons

Valet av Zoe Saldana fick massiv kritik inför filmens premiär, då hon bland annat anklagades för att sminkats för att göra sin hudfärg mörkare och för att ha använt en näsprotes – och röster höjdes för att en annan skådespelare borde ha fått rollen.

– Jag är så ledsen eftersom jag älskar hennes musik, säger Saldana.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons