Annons

Wong Kar-Wai gör sin första tv-serie

Tv • Publicerad 3 augusti 2020
Filmskaparen Wong Kar-Wai ger sig in i tv-branschen med dramaserien "Blossoms Shanghai. Arkivbild.
Filmskaparen Wong Kar-Wai ger sig in i tv-branschen med dramaserien "Blossoms Shanghai. Arkivbild.Foto: Gero Breloer/AP/TT

Den Hongkong-baserade filmskaparen Wong Kar-Wai gör tv-seriedebut med dramaserien "Blossoms Shanghai". Serien är baserad på den kinesiska romanförfattaren Jin Yuchengs mest kända verk "Blossoms".

"Blossoms Shanghai" uppges vara en hyllning till Wong Kar-Wais hemstad Shanghai och utspelar sig under 1990-talet, då staden genomgick en stor ekonomisk expansion.

Annons

"Jag vill bjuda in publiken till att djupdyka i Shanghais intriger och invånare i början av 1990-talet, en spännande tid som banade väg för det moderna Shanghais framgång", säger filmmakaren i ett uttalande, citerat av Deadline.

Wong Kar-Wai har tidigare berättat om planerna att göra en film baserad på Yuchengs roman, men det projektet pausades till följd av coronapandemin. När, eller om, filmprojektet återupptas är oklart.

Bland Wong Kar-Wais mest kända filmer finns "Happy Together", "In the mood for love" och "2046".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons