Annons

Wonder Woman möter Snurre Sprätt i nytt spel

Batman mot Tom och Jerry, Snurre Sprätt mot Arya Stark.
I "Multiversus" drabbar en rad kända figurer från olika världar samman i högtflygande slagsmål.
Spel • Publicerad 4 juni 2022
Fartfyllda och smått kaotiska matcher erbjuds i kommande "Multiversus". Pressbild.
Fartfyllda och smått kaotiska matcher erbjuds i kommande "Multiversus". Pressbild.Foto: WB Games
En lång rad figurer från olika världar gör upp i "Multiversus". Pressbild.
En lång rad figurer från olika världar gör upp i "Multiversus". Pressbild.Foto: WB Games
Artak Avakya. Pressbild.
Artak Avakya. Pressbild.Foto: WB Games

"Multiversus" är Player First Games första spel. Att man i debuten lyckas säkra en mängd kända personer från Warner Bros olika universum får ses som rätt imponerande.

– Det var helt klart utmaningar med vissa varumärken, vissa mer än andra, säger Artak Avakyan, animationsansvarig vid den amerikanska studion.

"Olika stridssätt"

Annons

För det är just urvalet av spelbara figurer som är "Multiversus" främsta lockbete. En mängd superhjältar och skurkar från DC Comics, Batman och Harley Quinn finns här, tillsammans med tecknade figurer som Tom och Jerry, Taz och Järnjätten. Även Arya Stark från "Game of thrones" finns med. Skådespelaren Maisie Williams, som spelade den kvicka lönnmördaren i tv-serien, har lånat ut sin röst till spelet.

– Allas stridsstil är väldigt olika, säger Avakyan om listan.

Om den fylliga uppställningen är det som ska locka, så är det djupet i själva matcherna som ska få spelarna att stanna. Det gäller att slå ut motståndaren ur bild, mycket handlar om att hoppa och bemästra sin slagskämpe i luften. Att "Multiversus" är gratis borgar för att många kan komma att ge det en chans.

– Det finns inga "betala för att vinna"-scenarier, vi har velat säkerställa att behålla tävlingsdelens integritet intakt.

Tester i massor

Att få balansen rätt, med figurer som slåss väldigt olika, och dessutom med en samarbetsaspekt, har varit svårt. Mängder med speltester har genomförts.

– Det var flera gånger då vi överraskades, att de lyckas med någon "combo" och vi bara "wow, hur lyckas du med det?". En del är fantastiska och spännande, medan vi vissa gånger får gå tillbaka och se till att det känns balanserat och inte trasigt, säger Artak Avakyan.

"Multiversus" kommer till Playstation, Xbox och pc senare i år.

Fakta: Slagsmålskämparna

Sexton figurer har hittills avslöjats som spelbara figurer, och fler kommer att släppas allt eftersom om titeln blir framgångsrik.

Batman StålmannenWonder WomanHarley QuinnShaggy från "Scooby-Doo"Snurre SprättArya Stark ("Game of thrones")Hunden Jake ("Äventyrsdags")Människan Finn ("Äventyrsdags") Steven UniverseGarnet ("Steven universe")Tom och JerryReindog (en ny figur)Velma från "Scooby-Doo"TazJärnjätten

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons