Annons

Värmlands museum i akut behov av större lokaler

Kultur • Publicerad 25 oktober 2021
Värmlands Museum i Karlstad.
Värmlands Museum i Karlstad.Foto: Erik Simander/TT

Smörkärnare, tavlor och 9 000 år gamla arkeologiska fynd – det är något av det som finns på Värmlands museum. Nu är museet i stort behov av större lokaler för att kunna förvara allt i samlingarna, rapporterar P4 Värmland i Sveriges Radio.

– Vi har påtalat detta i flera år. I museets grunduppdrag ligger detta med god samlingsförvaltning och det är också något som den nya museilagen från 2017 pekar på. Så detta är helt avgörande för museets framtida verksamhet och för att museet ska kunna fullfölja sitt grunduppdrag, säger museichef Åsa Hallén.

Det behövs enligt henne ett större magasin på minst 6 000 kvadratmeter. Museets vision är också att i framtiden få till ett regionalt kulturarvscentrum i Värmland som inte bara rymmer museets samlingar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons