Världsband klara för Borgholm brinner

Det blir finfrämmande i slottsruinen i sommar. Nu fyller festivalen Borgholm brinner på med Anthrax, Danko Jones och Graveyard.
Festival • Publicerad 6 februari 2018 • Uppdaterad 7 februari 2018
Anthrax.
Anthrax.Foto: Erik Nylander/TT

Borgholm brinner är svenska metalgiganterna In Flames egen tvådagarsfestival. Den hålls i slottsruinen i Borgholm den 27 och 28 juli.

In Flames kommer spela båda kvällarna. Därtill kommer ytterligare fem band spela varje kväll.

Nu är det alltså klart med tre nya akter. Och det är inte vilka som helst:

• Anthrax. De amerikanska legendarerna behöver ingen närmare presentation. Anthrax ses allmänt som det största thrash metal-bandet i världen och är tillsammans med Metallica, Megadeath och Slayer en del av Big Four som turnerat världen runt.

• Danko Jones. Kanadensarna har blivit något av Sverigefavoriter. De spelade på Bråvalla 2017 och gjorde i höstas en Sverigeturné tillsammans med svenska Skraeckoedlan.

• Graveyard. Ett av Sveriges största hårdrocksband som vunnit flera grammisar och tagit hem P3 Guld. Göteborgsbandet håller just nu på att spela in sitt femte studioalbum.

Danko Jones.
Danko Jones.Foto: Claudio Bresciani / TT

Anders Fridén, sångare i In Flames, säger så här i ett pressmeddelande:

– Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss. Det ska bli en helg ni sent kommer att glömma.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.