Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Van Halens ikoniska gitarr till salu

Gitarristen Eddie Van Halen. Arkivbild.
Gitarristen Eddie Van Halen. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello

En av gitarristen Eddie Van Halens ikoniska Frankenstrat-gitarrer ska säljas på auktion, skriver Rolling Stone. Gitarren tros ha skapats för artisten 1984, och var en reserv han använde sig av på flera turnéer.

På 80-talet skänkte Van Halen den till gitarristen Leslie West, som i sin tur gav den till sin livvakt. Det är denne som nu säljer instrumentet.

I december 2020, bara två månader efter artistens död, såldes tre av Van Halens andra Frankenstrat-gitarrer till en sammanlagd summa på fyra miljoner kronor.

Eddie Van Halen var en grundarna till bandet Van Halen, som han bildade 1972 tillsammans med sin bror Alex Van Halen. Bandet räknas till ett av de absolut största rockbanden under det sena 70-talet och 80-talet.

Läs mer